Jaaniku võistluste ja konkursside tingimused 2024

22. juunil kell 15 olete oodatud taas Piilsi Jaanikule.


AHJUSAIA konkursil osalemise tingimused

1. Kodusel viisil küpsetatud ahjusai peab olema valminud mitte varem kui 24 tundi enne konkursi algust. Ahjusai peab jõudma konkursile 22. juunil kell 15.00 Piilsi seltsimajja (aadressil Jõemetsa küla, Piilsi kool).

2. Konkursi maitseleti jaoks piisab ühest saiapätsist, soovitav kogus 400-500 g.  

3. Ahjusai võib olla magus või soolane ja lisada võib sobivaid maitseaineid, mitte toiduaineid (liha, juustu, seemeid, pähkleid, marju, rabarberit, õunu, porgandit, peeti, kartulit, kõrvitsat vm aiasaadust).  

4. Ahjusaia võib küpsetada ka müügiks, kuid maitseletis neid müügiks ei pakuta. Oma saiatoodete turustamise eest vastutab valmistaja iseseisvalt.

5. Ahjusaia küpsetaja edastab korraldajatele kirjalikus vormis andmelehe, millel on saia nimi (soovi korral saia retsept), küpsetaja nimi ja küla nimi, telefoni number (juhuks kui küpsetaja ei ole võidu väljakuulutamise ajal kohapeal).

6. Konkursile toodud ahjusaiad nummerdatakse suvalises järjekorras. Iga numbri all oleva saia küpsetaja andmed on teada ainult Jaaniku peakorraldajale.

7. Parima ahjusaia valimiseks ei moodustata hindamiskomisjoni.  

8. Parima ahjusaia valivad Jaaniku külastajad numbrite alusel kohapeal. Võidab enim hääli saanud ahjusai.

9. Konkuss kestab 3 tundi, kell 16.00–19.00. Võitja kuulutatakse välja kell 19.15.

10. Konkursile võib registreerida ka varem kui 22. juunil aadressil piilsikulaselts@gmail.com või telefonil 53313007.  


KODUÕLLE konkursil osalemise tingimused

1. Konkursile on soovitav tuua/saata 2 liitrit kodusel teel valmistatud õllet, mis peab jõudma konkursile hiljemalt 22. juunil kell 15.00 Piilsi seltsimajja (aadressil Jõemetsa küla, Piilsi kool).

2. Pudel(id) ei pea olema sildistatud, kuid kaasas peab olema kirjalikus vormis:

  • Valmistamise alguskuupäev.

  • Õlle nimi ja tooraine, heledus/tumedus, maitselisandid vm.

  • Valmistaja nimi ja küla nimi, telefoni number (juhuks kui valmistaja ei ole võidu väljakuulutamise ajal kohapeal).

3. Üks valmistaja võib konkursile saata mitu erinevat koduõlle toodet. Iga erineva toote kohta kirjutab valmistaja eraldi andmed.

4. Konkursile toodud koduõlled nummerdatakse suvalises järjekorras. Iga numbri all oleva õlle valmistaja andmed on teada ainult Jaaniku peakorraldajale.

5. Parima õlle valimiseks ei moodustata hindamiskomisjoni.  

6. Parima koduõlle valivad Jaaniku külastajad numbrite alusel kohapeal. Võidab enim hääli saanud toode.

7. Konkuss kestab 3 tundi, kel 16.00–19.00. Võitja kuulutatakse välja kell 19.15.

8. Konkursile võib registreerida ka varem kui 22. juunil aadressil piilsikulaselts@gmail.com või telefonil 53313007.  

MURUNIITMISE  võistlusel osalemise tingimused

1.Võistlus algab 22. juunil kell 18.00 ja on individuaalne. Registreerimine Jaanikul kohapeal.

NB! Käsivikat on koha peal olemas, vajadusel võta kaasa kindad.  

2. Etapid

  • 5 meetrit niitmist käsivikatikaga,

  • 10 meetrit niitmist eelkäivitatud muruniidukiga (oluline on niita, mitte joosta),

  • kogu niidetud raja heina kokkuriisumine e 15 meetrit riisumist.

3.Võistlus on aja peale, kuid hinnatakse ka niitmise ja riisumise kvaliteeti (korrektsust).

4. Auhinnad eraldi naiste ja meeste arvestuses.

5. Võitja kuulutatakse välja kl 19.15.


KÄSISAAGIMISE meeskondliku võistluse  tingimused

1. Võistlus algab 22. juunil kell 17.00 ja on võistkondlik. Registreerimine Jaanikul kohapeal.

2. Igas võistkonnas on kaks osalejat. Võisteldakse kahemehe saega saepukil kuni 200 mm paku saagimises.

3. Võistluse eesmärk on kõige kiiremini ja täpsemalt lõigata 50 cm pikkune pakk.  

4.Võistlus on aja peale, lisapunkte saab täpsuse ja korrektsuse eest.

5. Saagimise vahendid (saag, pukk, pakk, kindad, kaitseprillid) on korraldaja poolt.

6. Ahinnad eraldi naiste ja meeste arvestuses.

7. Võitja kuulutatakse välja kl 19.15.

Eelmine
Päästealane põnevustuba
Järgmine
Piilsi Jaanik 2024

Kirjuta esimene kommentaar

Email again: